V terorističnem napadu v Turčiji 28 mrtvih

Foto: EPA/DEPO PHOTOS
Foto: EPA/DEPO PHOTOS
Eksplozija v središču mesta Suruc na jugu Turčije, ki leži nasproti sirskega mesta Kobane, je po prvih podatkih ubila najmanj 28 ljudi.
Oglej si celoten članek

Eksplozijo v središču mesta, ki je ubila najmanj 28 ljudi in poškodovala še dodatnih 100, naj bi po prvih ugibanjih sprožila 18-letna samomorilka, oblasti pa sumijo, da za terorističnim napadom stoji skrajna sunitska milica Islamska država.

Turško notranje ministrstvo je napad že obsodilo in obljubilo sojenje odgovornim. Pozvalo je tudi k zdravi pameti "v soočenju s tem terorističnim dejanjem, ki je uperjeno proti enotnosti države".

V Surucu stoji eno izmed največjih sirskih begunskih taborišč v Turčiji, ki nudi streho nad glavo 35.000 beguncem iz Sirije, ki so v Turčijo zatekli, ko so borci Islamske države lani prevzeli nadzor nad kurdskim mestom Kobane.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.