V trčenju dveh helikopterjev več mrtvih

Foto: Epa
Foto: Epa
V bližini priljubljenega zabaviščnega parka v Avstraliji se je zgodila huda nesreča.
Oglej si celoten članek

Nekaj pred 2. uro po lokalnem času sta južno od Brisbana, v bližini priljubljenega zabavišča Seaworld, v zraku trčila helikopterja. Štirje ljudje so umrli, trije so v kritičnem stanju, navajajo tamkajšnje oblasti. 

"Plovili sta po trku strmoglavili na peščeni sipini tik pred letoviščem Seaworld," je povedal policijski inšpektor Gary Worrell. Reševalci so imeli težave z dostopom do kraja nesreče. 

Foto: Epa Avstralija nesreča helikopter

Na helikopterjih je bilo trinajst potnikov. Štirje so umrli, trije so utrpeli hude poškodbe, metem ko jih je šest lažje poškodovanih. Vse poškodovane so že prepeljali v bolnišnico. 

Vzrok nesreče še ni znan. Po prvih podatkih pa naj bi v trenutku trčenja eden od helikopterjev vzletal, drugi pa je bil v fazi pristajanja, je povedal Worrell. Oblasti so pozvale priče nesreče, naj stopijo v stik s preiskovalci, da bi pomagali razjasniti okoliščine nesreče.

dezurni@styria-media.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:52 3. Januar 2023.

    "Plovili sta po trku strmoglavili na peščeni sipini tik pred letoviščem Seaworld," res ste poden ratal,od kdaj je helikopter plovilo?!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.