V trčenju vlaka ena oseba umrla

Foto: EPA nizozemska, vlak Foto: EPA nizozemska, vlak Foto: EPA nizozemska, vlak
V bližini nizozemskega mesta Dalfsen je potniški vlak trčil v žerjav. Pri tem je ena oseba umrla.
Oglej si celoten članek

Vlak je na železniškem prehodu trčil v hidravlično dvigalo, v trenutku, ko je to prečkalo progo. Na vlaku je bilo v času trka okoli 15 ljudi. Po besedah očividcev je v nesreči umrl strojevodja, poškodvanih naj bi bila večina potnikov, eden huje. Reševalci še vedno pregledujejo razbitine in iščejo morebitne ranjene. 

Očividci so opisali okoliščine nesreče. Žerjav naj bi čakal pred prehodom vlak, ki je prihajal iz ene smeri. Ko je ta vlak odpeljal, je žerjav prečkal progo, pri tem pa spregledal vlak, ki je prihajal z druge strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:19 23. Februar 2016.

    A sem slep al pa nor , ampak jaz vidim samo en tir , kakor tudi el. napeljavo samo za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.