V trgovinah ne bodo smeli odvzemati krvi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvaške oblasti so ukinili projekt poliklinike Aviva. Za odvzemanje krvi v prodajalnih trgovine Konzum ni bilo ustreznih dovoljenj.
Oglej si celoten članek

Zagrebška poliklinika Aviva, ki je del podjetja Agrokor, je želela v sodelovanju s hrvaškim trgovsko verigo z 19. majem uvesti storitev odvzema krvi v izbranih Konzumovih prodajalnah. Analizo krvi bi izvajali v zagrebških laboratorijih Avive. Uporabnikom storitev bi izide krvnih preiskav poslali že naslednji delovni dan.

Ni bilo ustreznih dovoljenj

Zdravstvena inšpekcija je že 19. maja opravila nadzor in ugotovila, da medicinsko dejavnost v nakupovalnih centrih opravljajo brez ustreznih dovoljenj glede prostorov, njihove opremljenosti in zdravstvenih delavcev. Zato so prepovedali izvajanje projekta v Konzumovih prodajalnah in napovedali ovadbe proti polikliniki in njenim odgovornim osebam.

Obenem so dodali, da na ministrstvu podpirajo vsako pobudo, ki bi olajšala dostop do zdravstvenih storitev, in da bodo obravnavali dolgoročno zakonsko rešitev za podobne projekte.

Iz Avive so nato sporočili, da bodo začasno ustavili projekt, pričakujejo pa pojasnila pristojnih institucij. Na svoji spletni strani so zapisali, da so projekt zagnali po vzoru nekaterih drugih držav, v dobri veri in s strokovnim osebjem, ki opravlja delo v skladu s predpisi v nadzorovanih pogojih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:42 22. Maj 2015.

    Torej v Konzumu ne bodo več prodajali krvavic.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.