V Trstu ločena plaža za ženske in moške doživlja preporod

Foto: EPA
Foto: EPA
Plaža Lanterna v središču Trsta je evropska posebnost, saj se ženske in moški na njen že 112 let kopajo strogo ločeno. Ta zadnja plaža v Evropi, kjer še velja ločevanje po spolih, letos doživlja preporod in je izredno priljubljena.
Oglej si celoten članek

Na ženskem delu plaže letos dnevno beležijo kakih 2.500 obiskov, kar je skoraj dvakrat več kot na moškem delu. Plaža za ženske in otroke je od moškega dela sicer ločena s kar tri metre visokim zidom, po morju pa je ločenost zagotovljena z vrvjo.

Vsak poskus, da bi odpravili ločenost po spolih, je doslej naletel na srdit upor. Prebivalke Trsta se namreč zavzemajo za ohranitev "kopalnega apartheida".

Plažo, ki so jo vzpostavili že leta 1903, ko je Trst pripadal še habsburški monarhiji, so leta 2009 obnovili, obnova pa je stala 300.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:16 2. Avgust 2015.

    varna hiša...

  • 19:45 2. Avgust 2015.

    Ta plaza je zakon! Nobena baba te ne nadira, spijes pir u miru brez nerganja da a res rabis pir …

  • 17:55 2. Avgust 2015.

    ..oziroma moški pred ženskami..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.