V Turčiji druga smrtna žrtev

Foto: EPA
Foto: EPA
V protestih umrl član podmladka največje opozicijske stranke.
Oglej si celoten članek

V mestu Antakya na jugu države je neznani napadalec v ponedeljek v glavo ustrelil 22-letnega Abdullaha Comerta, ki je za posledicami strelne rane pozneje umrl v bolnišnici. Po poročanju medijev naj bi šlo za člana podmladka največje opozicijske Republikanske ljudske stranke.

Prva žrtev protestov je bil 20-letni Mehmet Ayvalitas, ki ga je v ponedeljek v Istanbulu povozil voznik avtomobila, ki naj bi namerno zapeljal v skupino protestnikov.

Stavka sindikatov

Konfederacija turških sindikatov javnega sektorja Kesk je medtem začela dvodnevno stavko, s katero želi izraziti protest proti "državnemu nasilju" nad protestniki. Stavka naj bi prizadela šole, univerze in javne ustanove.

Protesti so se začeli v petek, ko je policija s silo razgnala več sto okoljskih aktivistov, ki so želeli ustaviti gradbeni projekt v parku ob trgu Taksim v Istanbulu.

Nemiri so se pozneje razširili tudi v številna druga turška mesta.

Protestniki vladi premierja Recepa Tayyipa Erdoğana očitajo, da postaja vse bolj avtoritarna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.