V Turčiji umaknili blokado Twitterja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Turška vlada umaknila prepoved dostopa do družbenega omrežja Twitter.
Oglej si celoten članek

Vlada je prepoved umaknila, potem ko ji je to v sredo v svoji razsodbi naložilo turško ustavno sodišče. Turški urad za telekomunikacije TIB je s svoje spletne strani danes že umaknil vladni odlok o prepovedi Twitterja, kar je po navedbah turškega dnevnika Hurriyet prvi korak k popolnemu umiku prepovedi. TIB mora o odločitvi obvestiti ponudnike interneta, dostop do družbenega omrežja pa naj bi bil vnovič možen v nekaj urah.

Umik zaradi spornih posnetkov premierja


Prepoved Twitterja je v veljavo stopila 20. marca, potem ko so na tem spletnem omrežju zakrožili zvočni posnetki, ki turškega premiera Recepa Tayyipa Erdogana in njegove tesne sodelavce povezujejo s korupcijskim škandalom.

Turško ustavno sodišče je v sredo razsodilo, da vladna prepoved družbenega omrežja krši pravico do svobode govora. Sodišče je tako odredilo, da mora vlada prepoved odpraviti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.