V Turčiji že drugi primer nove gripe

Foto: Žurnal24 Prvi primer virusa nove gripe so potrdili tudi v Turčiji in v Indiji.
Iz Turčije poročajo že o drugem primeru nove gripe. O prvem primeru nove gripe pa poročajo tudi iz Indije. Po podatkih WHO je nova gripa do sedaj zahtevala 65 človeških življenj v 34 državah.
Oglej si celoten članek

V Turčiji je zbolel nek ameriški državljan, ki je iz Amsterdama priletel na glavno letališče v Istanbulu. 26-letni Američan in še šest članov njegove družine so že pod nadzorom turških oblasti, dobili pa so tudi protivirusna zdravila. Kasneje pa so zdravniki ugotovili, da je za novo gripo zbolela tudi njegova žena. Na letalu, na katerem sta bila tudi okužena državljana ZDA, je bilo 163 potnikov, ki so prav tako na opazovanju. Za katero letalsko družbo je šlo, pa oblasti niso želele izdati. ˝Zdravstveno stanje moškega je dobro,˝ je dejal turški minister za zdravje Recep Akdag in dodal, da so virus nove gripe pri Američanu opazili s pomočjo termalnih kamer, ki so nameščene na letališču.

O prvem primeru nove gripe pa medtem poročajo tudi iz Indije. ˝On je Indijec. Da je zbolel za novo gripo smo opazili s pomočjo kamer na letališču in moški je že v karanteni,˝ je dejal indijski sekretar na zdravstvenem ministrstvu Vineet Choudhary. Moški je sicer v Indijo prišel iz Dubaja.

Virus nove gripe je sicer do sedaj zahteval že 65 človeških življenj v 34 državah. Po zadnjih podatkih Svetovne zdravstvene organizacije pa je bilo z virusom okuženih okoli 7500 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.