V vasici podprli gojenje konoplje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prebivalci vasi Rasquera v Kataloniji so na torkovem referendumu podprli predlog tamkajšnjega vaškega sveta, naj lokalna skupnost da v najem polje za gojenje marihuane.
Oglej si celoten članek

Za projekt, s katerim naj bi pridobili nekaj delovnih mest in napolnili vaško blagajno, je glasovalo 56,3 odstotka volivcev, so sporočile lokalne oblasti.

Kot je povedal vodja vaškega sveta Bernat Pellisa, bo vas z 900 prebivalci v Evropi postala pionir na tem področju. Obenem je izrazil upanje, da bodo tako ustvarili 40 novih delovnih mest in v vaško blagajno dobili 1,3 milijona evrov, ki jih potrebujejo za poplačilo dolgov vasi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vas bo sedem hektarjev veliko polje v lasti vaške skupnosti dala v najem 5000-članskemu združenju, ki spodbuja občasno uživanje marihuane v terapevtske namene. Združenje naj bi za najem polja plačalo 650 tisoč evrov letno.

V Španiji zasebno uživanje marihuane ni prepovedano, je pa prepovedana prodaja tega mamila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:10 11. April 2012.

    Pametno, pri nas bi lahko bilo enako. tudi sam se ne bi pokoril zakonom države, ki te siromaši iz dneva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.