V velikih mukah umrlo 30 najstnikov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Južnoafriški republiki se je tradicionalni ritual končal s 30 mrtvimi in 300 ranjenimi.
Oglej si celoten članek

Iz Južne Afrike poročajo o tragediji. Med obrezovanjem najstnikov iz treh plemen je umrlo 30 fantov, 300 mladeničev pa je pristalo v bolnišnici. Med njimi je tudi deset najstnikov, ki so jih rešili iz gozda. Njihove genitalije so uničene, poročajo mediji. Nekaj fantov je imelo še večjo smolo, saj so jim morali genitalije v celoti odstraniti.

Kot veleva tradicija, morajo najstniki v divjini prebiti en mesec. Del njihovega urjenja oziroma obredov, s katerimi postanejo moški, je tudi obrezovanje. Postopek, ki ni nevaren, če je izveden pravilno, se v Afriki zelo pogosto konča z zapleti ali smrtjo, saj ne uporabljajo sterilnih pripomočkov.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:41 8. Julij 2013.

    To je eden izmed veliko dokazov,da je stric Dolf še prehitro zaprl hac peči. Nekaj tipov bi lahko mel za …

  • 16:13 8. Julij 2013.

    Na vso moč upam, da je ta tvoj komentar zgolj neslana provokacija.

  • 14:45 8. Julij 2013.

    lej, če je to njihova tradicija nej to majo če hočjo. Kaj češ jim vsiljevat naša pravila.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.