V vesolje poslali prvi hamburger

Pet študentov s Harvarda se je lotilo "operacije Skyfall", v okviru katere so v vesolje poslali hamburger.
Oglej si celoten članek

Skupina petih študentov s Harvarda je eno svojih najljubših jedi poslala nekam, kamor hitra hrana še ni šla – v vesolje. Hamburger so najprej dobro premazali z lakom, da je lahko kljuboval elementom na poti v vesolje, nato so nanj namestili kamero in sistem GPS, na koncu pa še balon, napolnjen s helijem. Operacijo so poimenovali prav po bondovsko, Skyfall.

Hamburger je dosegel višino več kot 30 kilometrov, potem pa se je balon razpočil, hamburger pa pridrvel nazaj na Zemljo. Študentje so ga skupaj s kamero nedotaknjenega našli čez nekaj dni, na nekem drevesu blizu Bostona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.