V vladi tudi član piratske stranke

Foto: Žurnal24 Mesto v vladi je dobil bloger in član piratske stranke Slim Amamou. (Foto: nomem
Iz nove vlade protestno že odstopili trije ministri. Svoj resor dobil tudi vidni protestnik in član tunizijske piratske stranke.
Oglej si celoten članek

Iz včeraj formirane tunizijske vlade so danes že odstopili trije ministri. Gre za člane stranke, ki je igrala ključno vlogo v protestih, ki so zrušili nekdanjega predsednika.

Odstopili so, ker niso bile izpolnjene zahteve protestnikov, da se iz nove vlade narodne enotnosti odstranijo člani nekdanje vladajoče stranke.

V vladi tudi pirat
Se je pa v novi vladi našlo mesto tudi za enega najglasnejših protestnikov, ki se je boril proti cenzuri interneta v tej državi. Slim Amamou, član tunizijske piratske stranke, bo, če bo novi vladi uspelo obdržati oblast, po novem tako vodil ministrstvo za mladino in šport. Amamoua so vladne sile zaradi njegove vloge med protesti sicer že decembra zaprle.

Gre za nov resor, ni pa še jasno, ali ga bo vodil z nazivom ministra, namestnika ministra ali državnega sekretarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.