V ZDA afera z invalidskimi vozički

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zdravniki so po pritisku podjetja invalidske vozičke predpisovali tudi ljudem, ki jih sploh niso potrebovali.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezna policija FBI je skupaj z državnimi policijskimi agencijami sprožila obsežno preiskavo proizvajalca in prodajalca električnih invalidskih vozičkov The Scooter Store, ki je osumljen ene največjih prevar v zgodovini zveznega zdravstvenega zavarovanja za starejše medicare.

Podjetje, ki je preplavilo oglasni prostor na ameriških televizijah z obljubami o pomoči upokojencem, da pridejo do vozička zastonj, je osumljeno prevar v višini 450 milijonov dolarjev.

Podjetje ima poseben oddelek za pritisk na zdravnike, ki jih prepričujejo, da pacientom predpišejo voziček, četudi ga ne potrebujejo oziroma do njega niso upravičeni.

Agenti FBI so v sredo izvedli racijo na sedežu podjetja v Teksasu in iz zgradbe pospremili okoli 1200 zaposlenih. Stranke, ki se zavedajo, da vozičkov ne potrebujejo, vendar so jih vseeno dobile, za zdaj niso predmet preiskave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.