V ZDA bodo dihali čistejši zrak

Foto: Žurnal24 Ozon vodi v nastanek smoga.
Ameriška agencija za zaščito okolja je prvič po več kot desetih letih zvišala okoljske standarde za kakovost zraka.
Oglej si celoten članek

Dovoljeno stopnjo ozona v zraku, ki se računa glede na povprečno osemurno koncentracijo le-tega v zraku, bodo s 84ppb znižali na 75ppb. Borci za zaščito okolja in izboljšanje zdravja prebivalcev so sicer želeli ostrejše standarde, vendar jim zaradi pritiskov industrije to ni uspelo.

V okoljski organizaciji Clean Air Watch pravijo, da znižanje dovoljene koncentracije ozona v zraku ni takšno, kot bi moralo biti, da bi občutno zmanjšali tveganje za zdravje prebivalcev. "Na žalost je prava znanost pod vplivom politične znanosti," je povedal predsednik organizacije Frank O'Donnel: "Busheva administracija ogroža zdravje ljudi, da bi industriji prihranila denar."

Ozon lahko vodi v nastanek smoga, škoduje pa tudi našemu zdravju, saj draži oči, grlo in pljuča, dolgotrajna izpostavljenost škodljivim delcem pa lahko povzroči astmo in povečano dovzetnost za bolezni dihal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.