V ZDA vojna zaradi sežiga Korana?

Foto: Žurnal24 Jezni muslimani pozivajo ameriške oblasti, naj sežig Korana preprečijo. (Foto: S
Muslimani v Indoneziji nasprotujejo sežigu Korana 11. septembra, skrajneži Američanom napovedujejo vojno.
Oglej si celoten članek

Na tisoče muslimanov v Džakarti je danes protestiralo pred ameriško ambasado zaradi napovedi floridske cerkve, da bo ob septembrski obletnici terorističnega napada na New York javno zažgala muslimanske svete knjige.

Cerkev po imenu The Dove World Outreach Center je namreč že avgusta na socialnem omrežju Facebook pojasnila, da bo 11. septembra priredila mednarodni dan sežiga Korana, in druge religiozne skupnosti vzpodbudila, naj skupaj z njo združijo moči proti zlu islama.

Muslimani so pred ameriško ambasado v Džakarti z napisi protestirali in ostro obsodili takšen načrt. Tudi drugod v Indoneziji, najštevilčnejši muslimanski državi na svetu, so potekali podobni protesti. Muslimanski verski voditelji so ameriško vlado pozvali, naj sežig korana preprečijo, nekatere skrajne islamske skupine pa so Američanom že napovedale „vojno, ki jo še niso videli in v kateri bo kri tekla v potokih“.

Zaradi žaljivih komentarjev smo možnost komentiranja izklopili.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.