V zrušenju zgradbe številni mrtvi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V zrušenju zgradbe v nigerijski metropoli Lagos je umrlo 40 ljudi, 120 ljudi pa so rešili izpod ruševin, je v soboto sporočila nacionalna agencija za reševanje ob nesrečah.
Oglej si celoten članek

Domnevno naj bi šlo za prenočišče za tuje obiskovalce v okviru kompleksa cerkve znanega pastorja TB Joshue.

Po prvih ugotovitvah naj bi se dvonadstropna zgradba zrušila med gradnjo dodatnih nadstropij. Iskanje morebitnih preživelih se nadaljuje. Nigerijski časnik The Guardian pa je povzel pastorjeve besede, da bi lahko bilo za zrušenje krivo manjše letalo, ki je pred tem krožilo nad zgradbo.

Pridigar TB Joshua, ki se ga je oprijel vzdevek Prerok, ima v Nigeriji in tudi po svetu številne vernike in sledilce. V svojo cerkev SCOAN (Synagogue Church of All Nations) vsak konec tedna privabi množice ljudi, ki verjamejo v njegove zdraviteljske sposobnosti in prerokbe, vernike pa nagovarja tudi prek svoje televizije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.