Vagoni samo za ženske

Foto: Žurnal24 vlak, vagon za ženske, Indonezija, Jakarta Foto: Žurnal24 vlak, vagon za ženske, Indonezija, Jakarta Foto: Žurnal24 vlak, vagon za ženske, Indonezija, Jakarta Foto: Žurnal24 vlak, vagon za ženske, Indonezija, Jakarta Foto: Žurnal24 vlak, vagon za ženske, Indonezija, Jakarta
V indonezijski prestolnici Jakarta se lahko ženske vozijo v vagonih, ki so namenjeni samo nežnejšemu spolu. Tamkajšnji prevoznik jim želi omogočiti, da se izognejo spolnemu nadlegovanju.
Oglej si celoten članek

Ženske lahko izbirajo med navadnim vagoni in vagoni, ki so namenjeni samo nežnejšemu spolu. Ti so obarvani oranžno ali roza.

Nacionalni železniški prevoznik PT Kereta Api Indonesia (KAI) se je za takšen ukrep odločil, ker so opazili, da se ženske izogibajo vožnjam z vlakom ob največjih konicah.

Domnevajo, da se zaradi prenapolnjenih vagonov ne počutijo varne in  da so tudi žrtve spolnega nadlegovanja, čeprav večjega števila pritožb o spolnem nadlegovanju niso prejeli.

Fotografije vožnje v samo ženskem vagonu si oglejte v Galeriji.

"Vlak namenjen samo ženskam jim bo omogočal najbolj udobno vožnjo," je dejal predstavnmik PT KAI. Sprva bo tako ženskam na voljo 20 vagonov.

Ena izmed uporabnic železniškega prevoza v Jakarti Dennisa je nad novostjo navdušena. "Počutim se spoštovano. V vagonih prihaja do spolnega nadlegovanja," je dejala Dennisa.

Z vlakom, ki je edino najhitrejše prevozno sredstvo med štirimi mesti na obrobju Jakarte in indonezijsko prestolnico, se na dan pelje pol milijona Indonezijk.

Vagone namenjene samo ženskam so leta 2000 najprej uvedli na Japonskem zaradi spolnega nadlegovanja. Trenutno se lahko za takšno storitev odločijo prebivalke Tokia in Osake.

Kasneje pa so se za tak korak odločili tudi v večjih mestih v Braziliji, Maleziji, Tajvanu in Indiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.