Varčevalni ukrepi dobili podporo

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Spodnji dom italijanskega parlamenta je sprejel varčevalne ukrepe, s katerimi poskušajo omiliti finančno krizo.
Oglej si celoten članek

Varčevalni ukrepi Berlusconijeve desnosredinske vlade so dobili 316 glasov podpore, medtem ko sta bila 302 člana doma proti.

Varčevalni načrt predvideva 54 milijonov evrov prihrankov v letu 2013. Italija je bila prisiljena sprejeti varčevalne ukrepe, saj sta od nje to zahtevali tako Evropska centralna banka kot članice Evropske unije.

Načrti vlade so sicer povzročili veliko razburjenja med prebivalci. Prejšnji teden so se na ulice Rima podali člani sindikalnega združenja CGIL. Opozarjali so na to, da je vladni varčevalni paket nepravičen in neodgovoren, saj med drugim ukinja sredstva za naložbe, vlada pa nima nobene vizije prihodnosti države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.