Varoufakis tarča kritik zaradi poziranja v luskuznem stanovanju

Medtem ko prosi za odpis dolgov, se fotografira na svoji luksuzni terasi. Grški finančni minister najbrž ne bi mogel izbrati slabšega trenutka za intervju in poziranje za pariški časopis Paris Match.
Oglej si celoten članek

Medtem ko Grčiji zaradi slabih možnosti vračanja dolgov grozi bankrot, se njen finančni minister Yanis Varoufakis, član levičarske Syrize, skupaj s svojo soprogo fotografira na terasi svojega luksuznega stanovanja s pogledom na Akropolo.

Par, ki za grške razmere izgleda kot iz nekega drugega časa, je razkril, da se iz tega stanovanja sicer želi preseliti v večjega v elitnem naselju Plaka. Novo stanovanje je sicer v lasti Varoufakisove soproge.

Minister in njegova soproga sta se med intervjujem za francoski časopis Paris Match potožila, da nimata veliko skupnega časa, saj mora “Yanis pogosto potovati na pogovore v tujino, da bi preprečil bankrot svoje države”.

Intervju in spremljajoče fotografije so sprožile val kritik na družabnih omrežjih, komentarji na Twitterju so v smislu “Varoufakis ima dober življenjski slog, vendar slab PR”, “S terase s pogledom na Akropolo je lažje reševati državo”, “Življenje je lepo!”

Nekateri uporabniki Twitterja so se poigrali tudi s Photoshopom in objavili več fotomontaž, s katerimi se šalijo na ministrov račun. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 13:35 15. Marec 2015.

    Čudim se Žurnalovcem. Naj bi bil ta medij zdaj v rokah zaposlenih - torej bi pričakoval neko pošteno in moralno …

  • 13:35 15. Marec 2015.

    Čudim se Žurnalovcem. Naj bi bil ta medij zdaj v rokah zaposlenih - torej bi pričakoval neko pošteno in moralno …

  • glej kako boš fer vladal nekomu če si sam poln vsega? a veš lahko je pametovat ko si poln vsega... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.