Vatikan je lani prejel 600 prijav spolnih zlorab

Foto: EPA
Foto: EPA
V Vatikanu so lani prejeli 600 prijav spolnih zlorab. Najhujša kazen, ki lahko doleti katoliškega duhovnika, je izključitev.
Oglej si celoten članek

V Vatikanu so lani prejeli skupno 600 prijav domnevnih spolnih zlorab, ki naj bi jih zakrivili duhovniki. Številko je v pogovoru za italijanski dnevnik Il Messaggero sporočil namestnik vatikanskega državnega sekretarja Angelo Becciu.

Največ primerov je starih že desetletja, je pojasnil nadškof. O številu duhovnikov, ki so bili spoznani za krive omenjenih zlorab, ni govoril.

Laizirali 386 duhovnikov

Becciu je zagotovil, da ima Vatikan glede spolnih zlorab ničelno toleranco.

V letih 2011 in 2012 je bilo zaradi spolnih zlorab vatikanska kongregacija izključila 384 katoliških duhovnikov. To je najhujša kazen, ki jo pozna kanonsko pravo in lahko doleti duhovnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:55 27. September 2014.

    Izključitev ni nič drugega kot mazanje oči ljudem! To so navadni iztirjenci, ki si zaslužijo dolgoletno zaporno kazen, oziroma dolgoletno …

  • 21:52 27. September 2014.

    sama izlkjučitev ni dost ... v nadaljevanje je potrebno sojenje in zaporna kazen ter odškodnina ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.