Vatikan oviral prijave pedofilije

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Irska televizija objavila za Vatikan obremenjujoče pismo: Ne prijavite pedofilije, zadevo bomo rešili znotraj cerkvenih zidov! Vatikan: Pismo je bilo narobe razumljeno.
Oglej si celoten članek

Vsebina pisma iz leta 1997, ki ga je objavila irska televizija RTE, razkriva, da je Vatikan irskim duhovnikom naložil, naj suma zlorabe mladoletnih otrok ne prijavljajo policiji, piše The New York Times. Namesto tega pismo, ki ga je podpisal takratni nadškof Luciano Storero, nalaga, da se tovrstni primeri rešujejo znotraj zidov cerkve.

"Ogorčeni smo nad vsebino pisma," je za CNN povedala Margaret McGuckin, predstavnica irskega združenja žrtev zlorab duhovnikov. "Mnogi naši člani tega preprosto ne morejo sprejeti in jih je razkritje močno prizadelo." Vatikan, ki vztrajno zavrača očitke, da bi kakor koli oviral preiskovanje primerov pedofilije, je pismo označil za "narobe razumljeno".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.