Vatikan preiskuje irsko Cerkev

Foto: Žurnal24 Papež je danes sprejel predstavnike Romov. (Foto: Reuters)
Vatikan je sprožil svojo preiskavo irske Cerkve zaradi številnih obtožb o zlorabah otrok.
Oglej si celoten članek

Posebni preiskovalci, ki jih je imenoval papež Benedikt XVI. in prihajajo iz ZDA, Velike Britanije in Kanade, so v sredo zaključili svoj dvodnevni sestanek s predstavniki irske Cerkve. Zdaj je na vrsti obisk konkretnih irskih škofij, kjer naj bi se dogajale zlorabe.

"Preiskovalci bodo posebno pozornost namenili zlorabljenim in njihovim družinam. Prav tako se bodo sestali z različnimi ljudmi, vključno s cerkveno oblastjo na Irskem in vzgojitelji domnevno zlorabljenih otrok," je papež sporočil v izjavi. Obiskali bodo cerkve, samostane, zaslišali bodo več sto ljudi, poroča dnevnik.hr.

Preiskava je posledica poročila irske vlade, v katerem je zapisano, da je irska Cerkev od leta 1975 do 2004 sistematično prikrivala zlorabe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.