Vatikan preiskuje sedem svojih duhovnikov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Duhovnikom, članom skrajno konservativnega reda Kristusovi legionarji, očitajo zlorabo otrok.
Oglej si celoten članek

V Vatikanu poteka preiskava proti sedmim duhovnikom, članom skrajno konservativnega reda Kristusovi legionarji, ki jim očitajo zlorabo otrok. Te naj bi se zgodile že pred desetletji, je povedal vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi, drugih podrobnosti pa ni sporočil.

V preteklosti se je podobnih obtožb otepal tudi ustanovitelj reda Marcial Maciel, ki je umrl leta 2008 v ZDA v starosti 87 let. Imel naj bi nezakonito hčerko in domnevno naj bi zlorabil osem semeniščnikov.

Kristusovi legionarji so razcvet doživeli v času papeža Janeza Pavla II. in so trenutno navzoči v 22 državah. Njihov red šteje 800 duhovnikov, 250 semeniščnikov in 7.000 laikov. Red upravlja tudi 12 univerz, papež Benedikt XVI. pa je leta 2010 odredil celovito revizijo reda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.