Streli, kriki, kri: Teroristi so spet udarili

Foto: Epa bombni napad mošeja Egipt Foto: Epa bombni napad mošeja Egipt Foto: Epa bombni napad mošeja Egipt
Po zadnjih podatkih je v njihovem napadu umrlo več kot 200 ljudi.
Oglej si celoten članek

Med petkovimi molitvami so napadalci izvedli napad na mošejo na severu Sinaja.

Po do zdaj znanih podatkih je umrlo najmanj 200 ljudi, ranjenih naj bi jih bilo več kot 130. Bojijo se, da bo število mrtvih še naraslo. 

Napadalci naj bi se na kraj pripeljali s štirimi vozili. Na mošejo so vrgli bombo in nato streljali na ljudi, ki so bežali s kraja dogodka. Tarča napada so bili podporniki varnostnih sil, ki so se udeležil molitev, poroča BBC. Priče napada so povedale, da so napadalci na ljudi, ki so bežali s kraja, streljali. 

Foto: Epa bombni napad mošeja Egipt

Egiptovski predsednik Abdel Fattah al Sisi je že sklical izredni varnostni sestanek. 

V zadnjih treh letih so na tem območju pripadniki IS izvedli več napadov. Nedavno so bile njihove tarče pripadniki policije in vojske. Ob tem pa je bilo veliko civilnih žrtev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:46 24. November 2017.

    Isis oz kvazi islamska drzava...sepravi kvazi muslimani grejo nardit napad v moseji? Resno? Ponavadi verski fanatiki ne pobijajo v svojih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.