Več kot 200 aretacij na protestih za pravice LGBT

Foto: Epa Carigrad protesti LGBT Foto: Epa Carigrad protesti LGBT Foto: Epa Carigrad protesti LGBT Foto: Epa Carigrad protesti LGBT Foto: Epa Carigrad protesti LGBT Foto: Epa Carigrad protesti LGBT
Ob akciji policije so se odzvali tudi številni lokalni prebivalci.
Oglej si celoten članek

Turška policija je v Istanbulu prijela več kot 200 udeležencev protesta za pravice skupnosti LGBT, poroča nemška tiskovna agencija.

Oblasti so sicer pred tem prepovedale shod, udeležence z mavričnimi zastavami in drugimi simboli spolne raznolikosti, ki so se vendarle zbrali, pa je policija odpeljala. Kot poroča dopisnik dpa, je med prijetimi tudi fotograf francoske tiskovne agencije AFP.

Zagovorniki pravic skupnosti LGBT so se zbrali na ulici Cihangir v središču mesta. Ta ulica je poznana kot kraj, kjer se zbirajo in živijo številni umetniki in ustvarjalci. Ob akciji policije so se potem odzvali tudi številni lokalni prebivalci, ki so v znak neodobravanja akcije ropotali z lonci, še poroča dpa.

Skupnost LGBT v Istanbulu je sicer skušala organizirati parado ponosa, a je bila tudi letos prepovedana. Tamkajšnje oblasti so vse dogodke v povezavi s parado ponosa prepovedale "iz varnostnih razlogov".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:14 27. Junij 2022.

    Čestitam turški policiji in sami Turčiji vsaj nekdo ve kam sodijo LGBT

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.