Več kot osem tisoč ponarejenih potrdil. Grozi zapor do petih let.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Švico pretresa primer ponarejanja covidnih potrdil.
Oglej si celoten članek

Švicarska policija je v kantonu St. Gallen odkrila kar osem tisoč ponarejenih covidnih potrdil, so včeraj potrdili pristojni tega območja. 

Preiskava je usmerjena na skupino zaposlenih, ki delajo v zasebnem centru za testiranje; njihovo delovno mesto jim je omogočilo dostop do državnega sistema za izdajanje potrdil o cepljenju. 

Kot poročajo švicarski portali, bodo osumljeni morali plačati visoko denarno kazen, preti pa jim tudi kazen zapora. Denarno kazen bodo plačali tudi tisti, ki so plačali za ponarejeno potrdilo. 

V St. Gallenu je precepljenih okrog 61 odstotkov prebivalcev, na območju celotne Švice pa 67. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.