Več najav glede podtaknjenih bomb

Foto: EPA
Foto: EPA
Danska policija ima danes polne roke dela; kot poročajo tamkajšnji mediji, so tekom dneva dobili več informacij o domnevno podtaknjenih bombah. Grožnje z naslijem so tekom dopoldneva prejemale tudi nemške šole.
Oglej si celoten članek

Po zadnjih informacijah so najave glede podtaknjenih bomb prejeli v dveh trgovskih centrih, v eni šoli, na letališču in v bolnišnici. Najave so sporočili v ustanove same, kot tudi policiji, ki je odredila evakuacijo dveh trgovinskih centrov in enega letališča v mestu Tune. Skozi to letališče letno potuje okrog 21 tisoč potnikov. Evakuirali so tudi letališče v Aarhusu.

Policija območja še preiskuje, sporočajo danski mediji. Najavo glede podtaknjene bombe so napotili tudi na letališče v danski prestolnici, a se je policija odločila, da tega ne bo izraznila. Ali so grožnje pošiljali isti ljudje oziroma isti človek, policija še ne ve.

V Nemčiji evakuacija šol

Danes je več grozilnih pisem prejelo tudi več šol v Nemčiji; policija se je odločila nekatere šole nemudoma evakuirati. "Grožnje jemljemo skrajno resno in zato sprejemamo vse možne preventivne ukrepe," je pri tem povedal predstavnik policije v Zvezni deželi Saški.

Največ pisem z grožnjami je bilo poslano šolam na območju Leipziga, pa tudi Magdeburga in Goettingena. Policijska preiskava je še v teku, za zdaj ni znano, kdo stoji za grozilnimi pismi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:55 17. Oktober 2016.

    Refugees welcome....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.