Več sto ljudi moralo zapustiti svoje domove

Foto: Epa vulkan La Palma Foto: Epa vulkan La Palma Foto: Epa vulkan La Palma Foto: Epa vulkan La Palma
Na španskem otoku La Palma vulkan Cumbre Vieja po dobrem mesecu še naprej bruha, kar je sprožilo nove evakuacije.
Oglej si celoten članek

Pristojne oblasti so po poročanju lokalnih medijev ponoči odredile evakuacijo več kot 500 ljudi. Tokovi lave medtem še naprej ogrožajo središče mesta La Laguna, vendar 1650 prebivalcev mesta ni v nevarnosti, saj so jih pristojne oblasti že evakuirale z domov.

Od začetka izbruha je moralo domove zapustiti več kot 7500 ljudi, kar predstavlja približno deset odstotkov prebivalcev otoka. Lava je uničila številne hiše in kmetijske površine, zlasti nasade banan. Razlila se je po 866 hektarjih površine, od tega po kar 54 hektarjih v zadnjih 48 urah.

La Palma je eden od otokov v Kanarskem otočju. Otok je sicer turistično precej manj razvit kot Tenerife ali Gran Canaria, glavna gospodarska dejavnost je pridelava banan.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.