Več sto ranjenih v železniški nesreči

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V okrožju Soweto v prestolnici Južnoafriške prestolnice Johannesburg se je zgodila huda železniška nesreča. Po poročanju nekaterih agencij naj bi bilo ranjenih okoli 900 ljudi.
Oglej si celoten članek

Podatki o številu ranjenih se sicer razlikujejo. Po poročanju BBC-ja je v nesreči umrlo več kot 300 ljudi, po poročanju agencije AFP pa 857 ljudi.

Priče so dejale, da se je potniški vlak zaletel v zadnji del vlaka, ki je stal na postaji. Trčenje pa je bilo tako silovito, da je nekaj potnikov zletelo skozi okna. V kritičnem stanju naj bi tako bilo več potnikov.

Foto: Žurnal24

Gre za eno največjih nesreč na južnoafriških železnicah v zadnjih letih. Posnetki televizijskih postaj kažejo številne poškodovane, ki so jih na samem kraju dogodka že oskrbeli zdravniki.

"Grozno je bilo, videl sem ljudi z zlomljeni nogami," je novinarjem povedal eden izmed očividcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.