Več tednov je doma skrival mamino truplo

Foto: Pixsell
Mrtvo 85-letnico je našla nečakinja. Takoj, ko je stopila v hišo, je zavonjala grozen smrad. Sin pokojne je sosedom dejal, da je njegova mama odšla v Zagreb s svojim vnukom.
Oglej si celoten članek

"Ne razumem, kako sosedi niso vonjali smradu in da ni nihče poklical pomoči," je za portal 24sata v šoku povedala naša nečakinja umrle.

Prav ona je v četrtek v hiši v vasi blizu Jastrebarskega našla tetino truplo. Šokirana je takoj poklicala policijo, ki je tam v četrtek opravila preiskavo.

Pregled telesa ni odkril nobenih poškodb, ki bi kazale na nasilno smrt. Ker je telo že razpadalo, so ga prepeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo v Zagreb na obdukcijo, da bi ugotovili vzrok in točen čas smrti. Po neuradnih informacijah je ženska umrla v začetku julija.

Na kraju dogodka je bil tudi člana družine pokojnika, ki so ga odpeljali z rešilcem. Kot so neuradno izvedeli pri 24sata, je bil to sin pokojne, prepeljali so ga v zagrebško psihiatrično bolnišnico.

Nečakinja je povedala, da je 85-letnica pred približno tremi leti imela možgansko kap, zaradi česar je težko govorila, vendar je lahko hodila in se normalno gibala.

"Vsem je rekel, da jo hrani, nekaterim je dejal, da jo je vnuk odpeljal v Zagreb. Takoj, ko sem slišala to zgodbo, sem takoj prišla sem, da bi preverila, kaj se dogaja, ker ta zgodba ni bila smiselna," pripoveduje naša nečakinja. Ni nam mogla povedati, zakaj J. S. že tako dolgo ni nikogar prijavila smrti svoje matere.

To ni prvič, da sin ni poročal o smrti matere. Hrvaško javnost je leta 2016 šokiral primer iz Zagreba, ko je policija v stanovanju v Brozovi ulici našla okostje 87-letne Adele Novak.

Ugotovili so, da je bila mrtva skoraj štiri leta. Njenemu sinu Tiborju Novaku, ki ga je zagrebško občinsko kazensko sodišče obsodilo na tri leta zapora, so nato kazen znižali za šest mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.