Več tisoč čebeljih pikov je bilo usodnih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potem ko so včeraj med sprehodom po polju čebele iz 90 panjev napadle 74-letnico, je ta danes izgubila bitko za življenje.
Oglej si celoten članek

"Iz avtomobila sva gledali, kako se z vsemi silami bori proti podivjanim čebelam. Nisva ji mogli pomagati, ker so se divje zaletavale v okna in nisva mogli ven," sta za portal 24sata.hr opisali zdravnica in medicinska sestra napad čebel na 74-letno Barico Matanović.

Živali so se počutile ogrožene in so najverjetneje zato tudi napadle. Zdravnica Sanja Damjanović, ki je šla Barici na pomoč, je prišla nekaj minut kasneje z medicinsko sestro, a zaradi podivjanih čebel se ji nista mogli niti približati. Poklicali sta gasilce. Ves čas si je nesrečna Barica poskušala z majico zaščititi glavo, tisoče čebel pa jo je pikalo po telesu. Gasilci so jih z vodnim curkom prepodili. Zdravnica je dala Barici dve injekciji, takrat je še lahko govorila in hodila. Prepeljali so jo v bolnišnico, kjer se je borila za življenje. Ampak potem so ji odpovedali vsi vitalni organi in je izgubila bitko za življenje.

Lastnik čebel Rade T. se ni oglasil, njegov sin Željko, ki je prikolico pustil na tem mestu, je dejal, da mu je žal Barice in da nima nobenega drugega komentarja. Družina pokojne se je odločila, da ga bo tožila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.