Več tisoč odrezanih od sveta

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tajfun Talas od sveta odrezal več tisoč Japoncev.
Oglej si celoten članek

Talas je Japonsko dosegel v soboto,  njegove posledice so vse obsežnejše. Zaradi poplav, naraslih rek in zemeljskih plazov je umrlo že 41 ljudi, več kot 50 pa jih pogrešajo. Okoli pet tisoč ljudi na zahodu države je ostalo odrezanih od sveta.

Policija, gasilci in druge reševalne službe nadaljujejo reševalne akcije na prizadetem območju, lokalne oblasti pa načrtujejo dostavo več zračnih pošiljk hrane in vode na odrezana območja. Oblasti se bojijo, da se bodo zaradi velikega obsega katastrofe reševalna dela zavlekla.

Tajfun Talas se je izkazal za najhujšega med tajfuni, ki so Japonsko prizadeli v zadnjih sedmih letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.