"Večjih posledic za živali ne bo"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Odpadne vode se je v reko izteklo trikrat več, kot so bile prvotne ocene.
Oglej si celoten članek

Ameriška agencija za zaščito okolja EPA ocenjuje, da živali zaradi razliva odpadne vode v reko ne bodo utrpele resnih posledic. Obenem je sporočila, da je količina odpadne vode, ki se je v četrtek in petek razlila iz rudnika zlata v Koloradu v reko Animas, trikrat večja, kot so prvotno mislili.

Štiri dni po onesnaženju je sicer še nemogoče napovedati, kakšne bodo dolgoročne posledice, a toskikologinja Deborah Mc Kean ocenjuje, da se je blato pomikalo tako hitro, da naj ne bi imelo "večjih zdravstvenih posledic".

Napaka ob sanaciji v rudniku

Odpadna voda iz ruddnika zlata v Koloradu se je začela razlivati v sredo, ko je ekipa vzdrževalcev, ki je skušala sanirati onesnaženje v rudniku zlata po nesreči v reko izpustila odpadno vodo in rudniške odpadke, zato se je bližnja reka Animas obarvala oranžno.

Delavci, ki jih nadzoruje EPA, so črpali odpadno vodo, da bi utrdili vhod v rudnik Gold King, ko je le ta zaradi napake začela iztekati v reko.

Oblasti so okoliškim prebivalcem odsvetovale rekreativne in druge dejavnosti na reki, dokler se onesnažena voda ne bo umaknila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.