Vedo, kdo je "Džihad John"

Foto: Prtscr Youtube
Foto: Prtscr Youtube
FBI ugotovil, kdo je moški, ki se pojavlja v grozilnih videoposnetkih Islamske države (IS) tik pred umori tujcev.
Oglej si celoten članek

Direktor ameriške zvezne policije FBI James Comey ni želel razkriti imena moškega, ki govori angleško z londonskim naglasom in ga britanski mediji imenujejo "Džihad John". Dejal pa je, da so ga identificirali s pomočjo mednarodnih partnerjev.

Džihad John je nastopal v videoposnetkih pred obglavljenjem dveh ameriških novinarjev Jamesa Foleyja in Stevena Sotloffa ter britanskega humanitarnega delavca Davida Hainesa.

Direktor FBI je prav tako dejal, da intenzivno skušajo identificirati še dva podobna zamaskirana teroristična nastopača pred kamerami, ki imata ameriški in kanadski naglas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.