Velik požar pri Pulju, gasijo kar trije kanaderji, cesta zaprta

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Požar v bližini letališča v Pulju.
Oglej si celoten članek

Gasilski poveljnik Dino Kozlevac sporoča, da so aktivni trije požari, eden v bližini letališča v Pulju, drugi v bližini Svetvinčenata in tretji pri Peroju, gašenje pa otežuje burja. Na kraju je 80 gasilcev s približno tridesetimi vozili. Najresnejši požar se zdi tisti pri Muntiću v bližini puljskega letališča, na posredovanje so vpoklicali tudi Canadairje.

Kasneje so gasilci sporočili, da bodo pomoč iz zraka še okrepili. Zdaj gasijo tri vozila Canadair in dva Air Tractorja.

Zaradi požara pri letališču v Pulju je zaprta cesta od letališča proti Valturi. Po navedbah časnika Glas Istre na spletni strani gori precej blizu hiš, ogenj je zajel tudi oljčni nasad.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:45 15. Avgust 2022.

    Kanader je poslovenščen Canadair ...

  • 17:16 14. Avgust 2022.

    se vidi, da ste tam na žurnalu sami polkvalificirani amaterji, da uporabljate neko balkansko spačenko "kanader"...temu na sliki se po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.