Velika Britanija ne želi izročiti Ganića

Foto: Žurnal24 Ganić (v sredini) bo za zdaj očitno še ostal v Veliki Britaniji. (Foto: EPA)
Britansko sodišče je zavrnilo zahtevo Srbije, naj ji izroči Ejupa Ganića, ki ga srbske oblasti iščejo zaradi vojnih zločinov.
Oglej si celoten članek

Ganića so britanske oblasti na prošnjo Srbije aretirale 1. marca letos na letališču Heathrow. Ganić je še z drugimi obtoženci obtožen umora ranjenih vojakov in s tem kršenja ženevske konvencije.

Skupaj s še 19 ljudmi ga povezujejo napada na umikajoči se konvoj JNA v Sarajevu maja leta 1992, kar je bil eden od začetnih konfliktov, ki so začeli večletne krvave boje. Srbske oblasti trdijo, da so bili v napadu ubiti in ranjeni številni srbski vojaki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.