Velika iskalna akcija: Rešili devet kajakašev, dva še iščejo

Foto: Dubrovnik, Turistična agencija Palma
Foto: Dubrovnik, Turistična agencija Palma
Pri Dubrovniku so se prevrnili kajakaši.
Oglej si celoten članek

Prii Dubrovnika poteka velika iskalna akcija za kajakaši, ki so se včeraj popoldne prevrnili pri Lokrumu.

Sinoči jim je uspelo rešiti devet ljudi, med njimi naj bi bil tudi otrok, iskanje preostalih dveh pa so zaradi teme in močnega vetra prekinili. Iskalna akcija se nadaljuje danes od zgodnjih jutranjih ur, poročajo hrvaški mediji. 

Index.hr poroča, da iščejo mlado dekle in mladeniča. Preiskali so celotno območje otočka Lokrum, preiskava je zdaj osredotočena na širši pas morja okoli območja, kjer so našli več prevrnjenih kajakov brez ljudi.

Med reševalci je bil tudi domačin Dominko Radić. "Zagledal sem štiri, pet prevrnjenih kajakov. Na gladini so plavale osebne stvari in dokumenti. Morje je pljuskalo čez moj čoln, tako visoki so bili valovi, sunki vetra pa tudi do 80 kilometrov na uro," je povedal.

"Uspelo mu je rešiti dve osebi, ki pa zaradi šoka nista govorili," je še dejal Radić. Domnevno gre za nemška državljana. "Skrbi me, ker sem na gladini morja našel tudi dva rešilna jopiča." 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.