Veliko novih primerov v Istri in v Splitu ter kar pet mrtvih

Foto: Profimedia Hrvaška obala
Na Hrvaškem so včeraj s 1156 testi odkrili 77 novih primerov covida-19. Število aktivnih primerov je 881, kar pomeni, da ima Hrvaška 21,6 aktivnega primera na sto tisoč prebivalcev.
Oglej si celoten članek

V Istri so z 210 testi potrdili 12 novih primerov. Štirje so bili v tesnih stikih s predhodno potrjeno okuženimi, štirje so zboleli v samoizolaciji ,dva primera sta uvožena, za dva pa še ugotavljajo, kje sta se okužila. V samozolaciji je 299 oseb, ena oseba je umrla.

V Splitsko-dalmatinski županiji so včeraj s 302 testoma potrdili 15 novih primerov, od tega jih je devet iz Splita in trije iz Sinja. Le trije od petnajstih so bili v stiku s predhodno obolelimi. V Splitu sta bili na testu pozitivni tudi dve osebi iz Zagreba.

V Zadrski županiji sta bili včeraj pozitivni dve osebi, mlajši moški in ženska v srednjih letih, oba iz Zadra. Šibeniško-kninska županija ima štiri nove primere.

V Zagrebu so s 396 testi potrdili 25 novih primerov, 89 osebam so odredili samoizolacijo. Dva okužena sta pred kratkim prišla s Kosova, 19 je bilo v stiku s predhodno potrjenimi primeri, za štiri pa epidemiologi vir okužbe še ugotavljajo. V Zagrebu je 213 aktivnih primerov, 539 ljudi je v samoizolaciji.

Karlovška, Međimurska in Brodsko-posavska županija nimajo novih primerov. V Varaždinski sta dva nova primera, en moški srednjih let, ki se je okužil v tujini, je zaradi težkega poteka bolezni v bolnišnici. V Osiješo-baranjski županiji je devet novih primerov, umrli sta dve osebi, ena letnik 1937, druga pa 1960. Virovitiško-podravska županija ima en nov primer, Vukovarsko-sremska pa 16.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:01 26. Julij 2020.

    epidemijo bodo razglasili ko bo konec turisticne sezone,ko se bodo nasi ¸¸bogatuni¸¸dovolj nauzili morja in sonca in ko se bodo …

  • 15:49 25. Julij 2020.

    Na Hrvaškem nič novega bi rekli poznavalci razmer . Hrvaški novinarji so enako nezaželjeni podobno kot v Avstroogrski monarhiji 2020. …

  • 15:46 25. Julij 2020.

    Na Jrva

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.