Ves čas vinjen, čeprav ne pije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V ZDA so v bolnišnico prepeljali moškega, ki je imel v krvi 3,7 promila alkohola. Moški trdi, da ni pil. Ni lagal ...
Oglej si celoten članek

Družinski člani in prijatelji 61-letnika iz Teksasa so kar pet let verjeli, da je odvisen od alkohola, četudi jim je nesrečnik zatrjeval, da temu ni tako. Ko so ga nekega dne s 3,7 promila alkohola v krvi odpeljali v bolnišnico, so končno videli, da jim ni lagal.

Zdravniki so namreč ugotovili, da ima redko bolezen. Gre za infekcijo, ki iz ljudi naredi „pivovarno na dveh nogah“. V želodcu namreč varijo pivo. Infekcijo v črevesju lahko povzroči gliva kvasovka, ki v stiku z glukozo, ogljikovimi hidrati in bakterijami sproži proces fermentacije. "Ves čas je bil vinjen, saj je v svojih organih proizvajal pivo,“ je povedala ena od raziskovalk, ki se je s primerom ukvarjala.
61-letnika zdravijo z antibiotiki. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.