Videl moška, ki sta se poljubljala in ponorel

Foto: MySpace
Foto: MySpace
Kdo je moški, ki je odgovoren za najmanj 50 smrti obiskovalcev nočnega kluba v Orlandu na Floridi? Kot napadalca so identificirali Američana afganistanskega porekla Omarja Mateena.
Oglej si celoten članek

V krvavem pohodu v klubu, kjer se zbirajo homoseksualno usmerjeni ljudje, je po zadnjih podatkih ubitih 50 ljudi, še 53 jih je v bolnišnici, od tega je nekaj pacientov v kritičnem stanju.

Sredi njegovega strelskega pohoda je policija strelca ubila; gre za 29-letnega moškega, ki se je rodil v Združenih državah Amerike, njegovi starši so v ZDA prispeli iz Afganistana. Kot piše ABC News Omar Mateen nikoli prej ni bil v kakršnikoli policijski preiskavi, ni bil kaznovan.

PREBERITE TUDI:

Glede na trditve policista, ki je med prvimi prispel na mesto krize s talci, so prvi streli v klubu odjeknili okrog dveh zjutraj. Napadalec je obiskovalce kluba zadrževal v prostorih, 50 jih je ubil, številne ranil. Sledilo je pregovarjanje s policijo, nato tudi streljanje. Tri ure po prvih strelih je policija napadalca ubila.

Homofob?

"Imamo sledi, ki kažejo, da se je napadalec nagibal k določeni ideologiji, to je islamskemu ekstremizmu, vendar za zdaj ne moremo še ničesar z gotovostjo potrditi. Preiskava v tem trenutku vodi še v vse smeri," je za ABC News povedal agent FBI-ja Ron Hopper.

Oče napadalca je medtem medijem povedal, da napad nima nobene veze z religijo, pač pa da je njegov sin postal zelo jezen, če je v mestu zagledal dva moška, ki se poljubljata.

"Žal nama je zaradi dogodka, opravičujeva se. Nisva se zavedala, da je najin sin zmožen storiti kaj takšnega. V šoku sva, tako kot cela ostala država," je za NBC povedal Mir Seeddique, napadalčev oče.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 20:44 13. Junij 2016.

    Islam največje zlo tega sveta.

  • 18:21 13. Junij 2016.

    je zdaj presenečen ko je videl da 29 devic ni

  • 17:51 13. Junij 2016.

    Podpiram da je dragec tarča v ZDA

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.