Video: Policija bi drone preganjala z jastrebi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Droni so majhni, okretni in hitri, a nizozemska policija je tudi zanje našla plenilca - jastrebe. Idejo je zaenkrat še v testni fazi, na YouTubu pa so že objavili posnetek, ki kaže, kako bi lahko delovala.
Oglej si celoten članek

Na posnetku lahko vidimo, kako ptiča vzleti z roke svojega oskrbnika, jastreba zgrabi dron in z njim odleti v kot. 

Takšen način preganjanja dronov predstavlja veliko izzivov. Predvsem pri večjih napravah je treba v obzir vzeti varnost jastrebov, propelerji bi namreč lahko poškodovali njihove kremplje.

Z dronom, ki je na posnetku, jastreb ni imel veliko težav.

 

Jastrebe učijo v nizozemski družbi Guard from above (Varuhi iz zraka), idejo pa prodajajo pod sloganom "nizko tehnološka rešitev za visoko tehnološke težave".

Nizozemska policija program z jastrebi še testira, preskus bo predvidoma trajal nekaj mesecev, šele nato se bodo na osnovi ugotovitev odločili, ali bodo ptiče tudi dejansko uporabili za boj proti dronom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:08 2. Februar 2016.

    Bojo pač naredli malo bolj močne propelerje, da orlom odseka nogice, škoda lepih ptic za ta namen.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.