Video: Stresel jih je silovit potres, nato opustošil še trimetrski cunami

Najprej potres z magnitudo 7,5, nato še uničujoč cunami.
Oglej si celoten članek

Mesto Palu na indonezijskem otoku Sulavezi, ki ga je danes stresel potres z magnitudo 7,7, je dosegel cunami.

Kot je poročala lokalna televizija, so mesto poplavili popotresni valovi, ki so bili visoki do tri metre, poročajo tuje tiskovne agencije.

Lokalna Metro TV je objavila posnetek, narejen z mobilnim telefonom, na katerem valovi zalijejo domove v Paluju na osrednjem delu indonezijskega otoka Sulavezi.

Potres je otok stresel le nekaj ur potem, ko je manjši potres na tem otoku zahteval eno smrtno žrtev. O morebitnih novih žrtvah za zdaj ne poročajo.

Indonezija leži na t. i. tihomorskem ognjenem obroču, stičišču tektonskih plošč, kjer so potresi in izbruhi vulkanov pogosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.