Viktor Orban v Dalmaciji povsem neprepoznaven

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je dopust na hrvaških otokih v Dalmaciji, kjer se nahaja že štiri tedne, vzel resno, kar je razvidno iz njegovega sproščenega videza, ki ga sicer nismo vajeni.
Oglej si celoten članek

Fotografski aparati so ga prvič ujeli z brado, na sebi ima sončna očala in kapo, praktično neprepoznaven je tudi za rojake. Ga je pa prepoznal vodja zunanjepolitičnega odbora madžarskega parlamenta Zsolt Németh in se z njim fotografiral.

Lokacija srečanja ni razkrita, je pa razbrati iz odseva na njunih očalih: Zaklopatica, natančneje njeno pristanišče, na otoku Lastovo.

xxx

Orban redno preživlja letne počitnice na Hrvaškem, kar je tradicija že od medenih tednov z ženo. Čeprav je bila takrat destinacija Istra, je zadnja leta izbral dalmatinske otoke.

Med pandemijo koronavirusa, ko je križaril po Jadranu, je denimo Madžarom sporočil: Več Balatona, manj morja, kasneje pa tudi, da morajo Madžari na morje, sicer se počutijo kot v kletki.

Letošnje počitnice na Hrvaškem je Orban začel v prvem tednu avgusta, potem ko se je vrnil iz ZDA, kjer je sodeloval na konferenci konservativcev. Z vojaškim letalom je pristal na Braču, nato obiskal Hvar, kjer je večerjal s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem, nato pa še Vis.

Tam mu ni šlo vse po sreči – preluknjal je gumenjak, zato so ga, ženo in telesnega stražarja odvlekli v zaliv Rukavac.

Zadnja destinacija je Lastovo, kjer so ga kamere ujele v sproščeni, poletni izdaji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:36 28. Avgust 2022.

    Madžarski Orban uživa v dalmaciji naš Borči pa še po lubenico na tržnici ne upa, brez varnostnika..Ojojjoj...

  • 13:19 28. Avgust 2022.

    Lastovo je krasna destinacija! Tja sva z ženo hodila vsaj 10 let. Arhipelag poln presenečenj. Ljudje prijazni, večerje z jastogi …

  • 12:43 28. Avgust 2022.

    YES ONO MEĐED PA NI MEĐED.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.