Virus se je spet aktiviral: Osebe, ki so ga prebolele, spet zbolele

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Iz Južne Koreje prihajajo skrb vzbujajoče vesti: V petek so zabeležili 91 primerov pacientov, ki so jih zdravniki ozdravili, a so zdaj na testiranju spet bili pozitivni na novi koronavirus.
Oglej si celoten članek

Jeong Eun-kyeong, direktor korejskega centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi, je sporočil, da se je, kot kaže, virus reaktiviral. Možnosti, da bi se pacienti na novo okužili, so namreč zelo majhne.

Za zdaj še ni jasno, kaj je povzročitelj te reaktivacije, sporočajo iz Južne Koreje, epidemiologi pa razmere proučujejo, poroča Reuters.

Možnost, da se novi koronavirus reaktivira, je zelo zaskrbljujoč podatek, večina držav namreč upa, da se bodo prebivalci z virusom prekužili in tako preprečili morebiten nov pojav pandemije.

V Južni Koreji sicer beležijo okoli sedem tisoč primerov pacientov, ki so po bolezni covid-19 ozdraveli.

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana

Ena od možnosti za skrb vzbujajoče številke iz Južne Koreje so tudi lažni rezultati testov. Mogoče je namreč, da je bil virus kljub znakom ozdravitve, še vedno v telesu pacientov, le da ga test ni zaznal.

„Razlage, zakaj so se pojavili takšni primeri, so različne, neznank je veliko,“ je dejal Jung Ki-suck, pulmolog v bolnišnici Hallym University Sacred Heart Hospital in dodal, da morajo oblasti najti rešitev za vsako od teh neznank.

dezurni@zurnal24.si


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:22 12. April 2020.

    prav si napisal aktiviral, ker je mehansko in ne organsko, torej 5G so spet aktivirali

  • 00:53 12. April 2020.

    Dogaja se tole http://www-mojspletnik.dynu.net/?L=blogi.blog&article=17136

  • 23:01 11. April 2020.

    Upam da bo ljudem kmalu kapnal kaj je v ozadju in bodo ulice pele

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.