Vlačilec tihotapil za okoli 700 milijonov evrov droge

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanska policija je sporočila, da je na vlačilcu v morju ob severovzhodni obali Škotske zasegla tri tone kokaina, ki bi na ulici dosegel rekordno ceno skoraj 700 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Operacijo sta skupaj izvedli britanska obmejna policija in britanska mornarica, ki sta ladjo MV Hamal prestregli v morju okoli 160 kilometrov od škotskega mesta Aberdeen.

Kokain so uspeli najti šele po dolgotrajnem in mučnem iskanju, niso pa navedli, kje je bil skrit.

Na sodišču v Aberdeenu so zoper devet Turkov, starih od 26 do 63 let, že vložili obtožnico zaradi trgovine z mamili.

John McGowan, eden od vodij preiskave, je ob tem dejal: "Delo na plovilu je bilo zelo zahtevno, rezultat pa je to velikansko odkritje, za katerega mislimo, da je največji enkraten zaseg britanskih oblasti, ko gre za trde droge. Vreden je več sto milijonov funtov."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.