Vladimir Putin je dobil prvi superavtomobil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Objavljene so prve fotografije nove pridobitve ruskega predsednika.
Oglej si celoten članek

Očitno je ruski predsednik Vladimir Putin dobil svoj prvi superavtomobil; objavljene so prve fotografije avtomobila ruske proizvodnje, ki bo namenjen prevozu predsednika in drugih najvišjih državnikov. Projekt Kortež je že v lanskem letu napovedal ruski minister industrije in trgovine Denis Manturov.

Izpostavil je, da bo konec letošnjega leta in v začetku prihodnjega dostavljenih 200 avtomobilov, za katere je Rusija namenila dobrih 47 milijonov evrov.

Foto: Youtube Kortež

V okviru projekta so predvideni štirje tipi avtomobilov; limuzina, limuzina karavan, terensko vozilo in enoprostorec.

Na objavljenih posnetkih se vidi testiranje avtomobila v bližini Moskve; avtomobil je delno še prekrit z zaščitnim platnom, tako da je končni izgled še vedno rahla neznanka. Šlo naj bi za verzijo sedana, ki ni blindiran in je za meter krajši od predsedniške limuzine.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:47 1. November 2017.

    Kopija Bentleya

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.