Vlak groze vozil brez strojevodje

Foto: Žurnal24 Londonska železnica se je za las izognila katastrofi. (Foto: Reuters)
London: Vlak brez strojevodje prevozil več kot šest kilometrov, katastrofalni nesreči so se izognili le za las.
Oglej si celoten članek

Petek 13. bi bil lahko črn dan za londonsko podzemno železnico. Tovorni vlak, ki se je iz doslej neznanega razloga odklopil, je namreč v grozljivih trinajstih minutah prevozil šest znakov stop, medtem ko se druge vlake, med katerimi so bili tudi potniški, odstranili s proge. Preiskovalci razkrivajo, da bi lahko v nasprotnem primeru prišlo do katastrofalne nesreče.

Pat Sikorski, namestnik generalnega sekretarja železniškega transporta, je povedal, da so bili prepričani, da je železniška nesreča, ki bi lahko imela katastrofalne posledice, neizogibna. Zaradi incidenta je v petek dopoldne železniški promet obstal, preiskava pa je že v teku.

"Za nas je varnost naših potnikov na prvem mestu, zato smo sprožili obsežno preiskavo, ki bo pokazala, kaj je bil vzrok te nesreče, ki pa se je na srečo končala brez žrtev," je povedal vodja londonske podzemne železnice Richard Parry, ki dodaja, da se je tovorni vlak za las izognil nesreči s potniškim vlakom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.