Vlak zbil 48 severnih jelenov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na severu Švedske je potniški vlak v soboto zapeljal v čredo severnih jelenov in pri tem ubil kar 48 živali. Za jelene je bilo usodno sprehajanje po tirih, prekritih s snegom.
Oglej si celoten članek

Ko se črede severnih jelenov pozimi v iskanju hrane selijo, je nevarnost tovrstnih incidentov precejšnja, a po navadi se jim nekako izognejo. Tokrat pa so lačni jeleni zatavali neposredno na tire in jih je vlak, ki jim je pripeljal nasproti, povsem presenetil.

Nagonsko se je vsa čreda sicer pognala v beg pred drvečim vlakom, a ji ni uspelo ubežati. "Če na primer severnega jelena zasledujete z avtomobilom, bo po navadi bežal pred avtom, ne bo se umaknil na stran," je za francosko tiskovno agencijo AFP nagonsko ravnanje živali pojasnil predstavnik železnic Fredrik Rosendahl.

Nesreča se je zgodila nedaleč od vasi Kaitum na Laponskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:59 14. Januar 2014.

    Božiček je preživel?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.