Vmešala se je celo diplomacija

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaška diplomacija je na pogovor pozvala srbskega veleposlanika v Zagrebu in tako pozvala TV Pink, naj ne predvaja negativnih in neutemeljenih vsebin o Hrvaški. Lastnik Pinka že ob zaplembi jahte napovedal kampanjo proti tej državi.
Oglej si celoten članek

Hrvaška diplomacija poziva Pink TV, naj "ne predvaja negativnih in neutemeljenih vsebin o Hrvaški, njenih institucijah in gospodarstvenikih na TV Pink", je hrvaško zunanje ministrstvo sporočilo srbskemu veleposlaniku v Zagrebu, piše vecernji.hr, potem ko je omenjena televizija konec tedna objavila kar 15-minutni prispevek o konzervah tune hrvaškega proizvajalca, ki naj bi "vsebovala vse drugo, le tune ne". Prav tako so zahtevali hitri odgovor v skladu z zakonom od Republiške radiodifuzijske agencije; njihove frekvence uporablja TV Pink.

Samo dve uri kasneje se je lastnik TV Pink, Željko Mitrović, odzval. Med drugim je zapisal, da "ne morejo prikrivati in ne objavljati informacij o blagu in izdelkih iz Hrvaške, ki niso po predpisih, so onesnaženi ali strupeni, a so v prodaji na srbskem trgu". "Kar se tiče kraje srbske lastnine, to prepuščamo mednarodnim institucijam kot tudi vašim in našim pravosodnim organom", je še dodal.

Jordovićeva: Pozorna sem na ravnovesje novic

"Ne morem verjeti, da ministrstvo tuje države prepoveduje, da opravljam svoje delo," je povedala glavna urednica informativnega programa TV Pinka Tanja Jordović. Pravi, da je kot urednica zelo pozorna na ravnovesje novic in da zelo veliko utemeljenih zgodb o nepravičnosti do srbskih poslovnežev na Hrvaškem ni predvajala samo zato, da ne bilo videti kot osebni obračun. "Vse, kar smo objavili, je bilo preverjeno," zagotavlja Jordovićeva. Sicer priznava, da je bila zaplemba jahte povod za kritične prispevke, da pa so vsi podatki točni.

Mitrovićeva kampanja proti Hrvaški

Potem ko je hrvaška carinska uprava objavila oglas za prodajo njegove razkošne jahte, je Mitrović napovedal vojno Hrvaški. "Napovedujem ukinitev hrvaške glasbe in kinematografije v vseh državah, kjer so televizije Pinka ... Že pa velja prepoved reklamiranja hrvaškega  turizma," je povedal. Novinarji in uredniki so ga uspeli prepričati, da hrvaško glasbo na TV Pinku še naprej vrtijo.

Mitrović je obljubil, da ne bo stopil na hrvaško zemljo, mediji pa poročajo, da je včeraj zvečer prispel v Dubrovnik, kjer naj bi sodeloval na dražbi svoje jahte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.