Voda odnesla jez

Foto: Žurnal24 Smrtnih žrtev in poškodovanih ni bilo. (Foto: Reuters)
Zaradi obilnega dežja se je zrušil 84 let star jez Lake Delhi na reki Maquoketa v ameriški zvezni državi Iowa.
Oglej si celoten članek

Evakuirati so morali okoli osem tisoč ljudi in izprazniti več sto domov in počitniških hišic. O smrtnih žrtvah in poškodovanih ne poročajo.

Vzrok za porušenje jezu je po navedbah tamkajšnjih oblasti obilno deževje, saj je samo 12 urah pred tem padlo okoli 250 milimetrov padavin, kar je za ta letni čas neobičajno. "Sam jez je bil varno zgrajen," je za ameriške medije povedal Jeremy Sands iz gasilske enote v Delhiju. "Gre za višjo silo."

Voda je odnesla precejšnjo količino zemlje in cesti na obeh straneh jezu. Nivo vode se je po obilnem dežju v zadnjih 48 urah v soboto zvečer začel zniževati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.